ZÜBEYDE HANIM ANAOKULU BİNASININ TARİHÇESİ

1969   Yılında  Yeşilhisar Lisesi olarak hizmete açılan bina, Yeşilhisar Lisesi ‘ne  aynı bahçe İçerisinde  1989  yılında yapılan  ek bina ile birlikte eğitim – öğretim için  kullanılmıştır.

30/09/1987  Tarihli ve  18361  sayılı  İl Makamı  Oluru  ile geçici  olarak  bina  Halk Eğitim Merkezi’nin  hizmetine verilmiş olup , Halk Eğitim Merkezi’ne yeni bina yapılması nedeniyle Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 07/11/2001  tarihinde binadan ayrılmıştır.

İlçede Öğretmen Evi  binasının olmaması nedeniyle , 2002  yılında bina   öğretmen evi  olarak hizmet   vermeye   başlamış  olup; 2008  yılında  bakım onarım yapılarak 2009 yılı  şubat  ayında , bina Zübeyde Hanım Anaokulu olarak hizmete açılmış olup , halen  anaokulu  olarak hizmet vermektedir.